Телешко Софрито

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
09/05/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 842
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Телешките пържоли се овалват от двете страни в брашно и се запържват в зехтина. Заедно с пържолите добавете и чесъна, скълцания лук, дафиновите листа, розмаринът, майораната, черният пипер и сол на вкус.

Към леко запържените пържоли добавете ситно нарязания магданоз, объркайте и долейте виното.

Долейте вода, колкото да покрие пържолите. Ястието се оставя да къкри под капак на много слаб огън. Готвенето отнема около 1 час или до готовност.

Може да поднесете Софрито с гарнитура от пържени картофи или ориз по желание.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар