Телешко Софрито

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Телешко Софрито2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг пържоли
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • дафинов лист - 2 бр.
  • розмарин
  • майорана
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Телешките пържоли се овалват от двете страни в брашно и се запържват в зехтина. Заедно с пържолите добавете и чесъна, скълцания лук, дафиновите листа, розмаринът, майораната, черният пипер и сол на вкус.

Към леко запържените пържоли добавете ситно нарязания магданоз, объркайте и долейте виното.

Долейте вода, колкото да покрие пържолите. Ястието се оставя да къкри под капак на много слаб огън. Готвенето отнема около 1 час или до готовност.

Може да поднесете Софрито с гарнитура от пържени картофи или ориз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: