Начин на приготвяне
Киселото зеле се нарязва на ситно. Слага се в гювеча.
Изсипва се ориза. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на едро - на две равни части по дължина и всяка от тях на още две.
След това на дебели филийки. Добавят се в гювеча.
Добавят се червеният и черен пипер на вкус.
Овкусява се със сол, като трябва да се съобрази със солеността на киселото зеле. Добавя се олиото. Разбърква се.
Добавя се вода, колкото да покрие всички продукти. Разбърква се.
Добавят се заешките бутчета, като те също трябва да са почти покрити с вода. Ако е необходимо, се добавя още. Похлупва се с капака.
Пече се във фурната на 180 °C за 3 часа.
Бутчетата от заек може да се обърнат няколко пъти.
Заешките бутчета с кисело зеле в гювеч се приготвят изключително лесно, но трябва да разполагате с необходимото време.