Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се слага вода до половината, като в нея се слага малко от зехтина и щипка сол. Оставя се да заври.
Зеленият лук се нарязва на ситно, чесънът се бели и се реже на филийки, морковът се обелва и се настъргва, а главата лук се нарязва на полумесеци.
Пилешкото филе се почиства от ципите и се нарязва на не много големи кубчета. Овкусява се със соев сос, зехтин, сол, черен пипер и мащерка.
Щом водата за пастата заври, пълнозърнестите ротини се слагат да се сварят.
В дълбок тиган се сгорещява останалият зехтин и в него се запечатва месото. След като побелее от всички страни, се изважда и на негово място се слагат чесънът, двата вида лук и морковите. Оставят се да омекнат напълно.
След това месото се връща отново в тигана, долива се сметана, слага се моцарелата, нарязана на кубчета, овкусява се със сол, черен пипер и босилек.
Оставя се за няколко минути да къкри, като се слага и малко от врящата вода на пастата.
След като пастата е почти готова, се прехвърля в тигана при соса, за да се досготви.
След като е напълно готова пастата с пиле, се оставя леко да изстине и се поднася.
Да ви е сладко пълнозърнести ротини със сметана и пилешко месо!