Мариновани сардини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
19/08/2014
"Има едни тънки мезета, рецептата за които вие със сигурност искате да притежавате "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 027
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • сардини - 12 - 16 бр.
  • брашно - за овалване
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава червен, печен
  • чушки - 1 бр. зелена печена
  • домати - 2 бр. за гарнитура
  • за маринатата
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязан на филийки
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • карамфил - 2 стръка
  • люти чушки - 1 бр. (сушена), нарязана
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.ч. винен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож, отстранете главите на сардините. След това ги разрежете по дължина, почистете ги и извадете възможно най-много гости. Поръсете рибата с брашно.

Загрейте зехтина в тиган и изпържете сардините за около 2-3 минути от всяка страна. След това ги извадете и изчакайте да се охладят.

За да приготвите маринатата, трябва да прибавите зехтина при останалото олио от пърженето в тигана. След това вътре изпържете лука и чесъна за около 5-10 минути или докато омекнат.

Добавете дафиновите листа, карамфила и лютата чушка. Поръсете с червения и черния пипер. Пържете, като не спирате да бъркате за 1-2 минути.

Добавете оцета, виното и малко сол. След това със сместа залейте сардините. Маринатата трябва добре да покрие рибата. Когато рибата е добре охладена, я покрийте и я сложете в хладилника да престои 3 дни.

Сервирайте маринованите сардини заедно с тяхната марината и гарнирайте с печения лук, чушката и домата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар