Начин на приготвяне
С помощта на остър нож, отстранете главите на сардините. След това ги разрежете по дължина, почистете ги и извадете възможно най-много гости. Поръсете рибата с брашно.
Загрейте зехтина в тиган и изпържете сардините за около 2-3 минути от всяка страна. След това ги извадете и изчакайте да се охладят.
За да приготвите маринатата, трябва да прибавите зехтина при останалото олио от пърженето в тигана. След това вътре изпържете лука и чесъна за около 5-10 минути или докато омекнат.
Добавете дафиновите листа, карамфила и лютата чушка. Поръсете с червения и черния пипер. Пържете, като не спирате да бъркате за 1-2 минути.
Добавете оцета, виното и малко сол. След това със сместа залейте сардините. Маринатата трябва добре да покрие рибата. Когато рибата е добре охладена, я покрийте и я сложете в хладилника да престои 3 дни.
Сервирайте маринованите сардини заедно с тяхната марината и гарнирайте с печения лук, чушката и домата.