Начин на приготвяне
Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрани.
Разбийте, първо, жълтъците с подсладителя и ванилията хубаво. След това прибавете брашната и разбийте отново. Смесете белтъците с другата смес и объркайте с шпатула.
Сложете хартия за печене в тава. Моята е с размери 28 на 31 см. Намажете хартията с малко масло. Разпределете сместа равномерно.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.
Извадете готовия блат и го сиропирайте със студено мляко или подсладена вода. Оставете го да изстине.
Направете крема за тортата. Първо, разбийте сметаната. След това прибавете маскарпонето, подсладителя, ванилията и какаото.
Разбийте отново. Шоколадовите капки разтопете на водна баня, след това ги прибавете към крема и разбийте за последно.
Нарежете тортения блат на 6 парчета. Мажете всяко парче с крема и започвате да навивате.
Накрая намазвате шоколадовата торта отстрани и отгоре.
Кремът излиза доста, даже остава малко.
Украсете кето тортата по ваш вкус. Аз разтопих още 30 г шоколадови капки с 15 г масло и намазах отгоре. Накрая поръсих с филирани бадеми кето вита шоколадова торта.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари