Кето вита шоколадова торта

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето вита шоколадова торта
Снимка: Валерия
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Кето вита шоколадова торта, която явно бие по-визизя, вкус и стил повечето нормални шоколадови торти"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр. L размер
  • подсладител - 100 г /равно на 100 г захар/
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • бадемово брашно - 60 г
  • орехи - 60 г смлени
  • за сиропиране
  • бадемово мляко
  • вода - с подсладител
  • За крема
  • течна сметана - 250 мл 30 и повече %
  • маскарпоне - 250 г
  • шоколадови капки - 80 г с еритритол /или натурален шоколад 80%/
  • какао - 5 г
  • течна ванилия - 1 ч.л.
  • подсладител - 70 г /равно на 70 г захар/
  • за отгоре
  • шоколадови капки - 30 г
  • краве масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрани.

Разбийте, първо, жълтъците с подсладителя и ванилията хубаво. След това прибавете брашната и разбийте отново. Смесете белтъците с другата смес и объркайте с шпатула.

Сложете хартия за печене в тава. Моята е с размери 28 на 31 см. Намажете хартията с малко масло. Разпределете сместа равномерно.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.

Извадете готовия блат и го сиропирайте със студено мляко или подсладена вода. Оставете го да изстине.

Направете крема за тортата. Първо, разбийте сметаната. След това прибавете маскарпонето, подсладителя, ванилията и какаото.

Разбийте отново. Шоколадовите капки разтопете на водна баня, след това ги прибавете към крема и разбийте за последно.

Нарежете тортения блат на 6 парчета. Мажете всяко парче с крема и започвате да навивате.

Накрая намазвате шоколадовата торта отстрани и отгоре.

Кремът излиза доста, даже остава малко.

Украсете кето тортата по ваш вкус. Аз разтопих още 30 г шоколадови капки с 15 г масло и намазах отгоре. Накрая поръсих с филирани бадеми кето вита шоколадова торта.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Може ли да обясните малко по-ясно как режете блата на "6 парчета и после ги навивате". Надлъжно ли, напречно ли...Къде и как после да ги наредим рулата след като ги навием? Да се предполага, че е в кръгла форма, но плътно ли, как..?
20.02.2023 14:42
1
Покажи всички подкоментари