Начин на приготвяне
Това е рецепта за пилешки сърца о селски, но не съвсем.
Здравейте, кулинари! Всеки знае как се правят пилешки сърца по селски, предполагам, но нека да ви споделя как аз ги приготвям!
Първо, задължително сварявам добре измити пилешки сърца, с малко сол и няколко зърна черен пипер и дафинов лист. Варя около половин час, никога обаче по-малко. Сърцето е мускул и може да остане жилаво, ако не е добре сварено.
Докато се варят сърцата, си подготвям останалите продукти. Нарязвам глава лук на полумесеци, настърган морков и една червена чушка, 5-6 гъбки печурки.
И сега идва ред на съставката, заради която казвам, че са сърца по селски, но не съвсем. Беля и режа на парченца половин глава целина. Реших да експериментирам и се получи невероятно вкусно!
Парченцата целина в общите съставки съвсем не променят вкуса на ястието. Придават малко по-различен аромат, който не е натрапчив.
В дълбок тиган загрявам олио и слагам, първо, целината, а след това едновременно всички останали съставки. Задушавам ги хубаво, за да променят цвета гъбите.
Добавям лъжица лютеница, размита в половин чашка бульон от сърцата. Слагам сол и малко чер пипер, скилидка чесън, както и чубрица. Обожавам тази подправка, даже често прекалявам с нея.
Готвя до готовност. Сервирам върху канапе от качамак, приготвен по-течен. Аз ползвах царевично брашно, което размих в половината вода, а другата половина кипнах с малко сол и струйка олио, добавих размито брашното и бърках до отлепяне на качамака от стените на съда.
Върху качамака сложих сърчицата. Поръсвам с магданоз. А за разкош отгоре, но преди магданоза, слагам настърган кашкавал.
Добър апетит! Комбинацията в тези пилешки сърца почти по селски се оказа много сполучлива.