Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки гърди със спанак и сирене

Пълнени пилешки гърди със спанак и сирене

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пълнени пилешки гърди със спанак и сирене
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Рецепта за любовна вечеря - пълнени пилешки гърди със спанак и сирене, с която няма как да сгрешите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • лук на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • За плънката
  • спанак - 100 г замразен
  • сирене - 100 г
  • крема сирене - 1 пакетче, около 100 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 2 стръка
  • лайм - 1 ч.л. прясно изцеден сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

През широката част се разрязват гърдите, за да се оформи джобче, като се внимава към края тънката част да не се разреже изцяло.

Смесват се подправките за пилето и се втриват в него.

Замразеният спанак трябва да омекне. Вариант за това е на пара, на котлона под капак с мъничко вода или по същия начин с няколко капки вода, похлупен с чиния в микровълновата за 1 минута.

След това се оставя да поизстине и се изцежда максимално добре.

Когато спанакът е готов, се смесва с натрошеното сирене, крема сиренето, наситненият лук и копър и прясно изцеден сок от лайм.

Внимателно с тази смес се напълват пилешките джобчета и всяко се затваря с клечка за зъби.

В сгорещено олио се запържва пилето със спанак от двете страни, около 3-4 минути на страна.

След това се прехвърлят в тава и се изпичат до готовност около 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 °C.

По желание може вместо това да се довършат изцяло в тигана пълнени пилешки гърди със спанак и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Изглежда чудесно
20.02.2023 19:29