Начин на приготвяне
През широката част се разрязват гърдите, за да се оформи джобче, като се внимава към края тънката част да не се разреже изцяло.
Смесват се подправките за пилето и се втриват в него.
Замразеният спанак трябва да омекне. Вариант за това е на пара, на котлона под капак с мъничко вода или по същия начин с няколко капки вода, похлупен с чиния в микровълновата за 1 минута.
След това се оставя да поизстине и се изцежда максимално добре.
Когато спанакът е готов, се смесва с натрошеното сирене, крема сиренето, наситненият лук и копър и прясно изцеден сок от лайм.
Внимателно с тази смес се напълват пилешките джобчета и всяко се затваря с клечка за зъби.
В сгорещено олио се запържва пилето със спанак от двете страни, около 3-4 минути на страна.
След това се прехвърлят в тава и се изпичат до готовност около 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 °C.
По желание може вместо това да се довършат изцяло в тигана пълнени пилешки гърди със спанак и сирене.
Коментари