Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по Милански

Спагети по Милански

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Спагети по Милански
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Спагети по Милански - класика с вкус и аромат, пред който никой фен на пастата не може да остане безразличен."

Необходими Продукти

  • спагети - 160 г
  • печурки - 100 г гъби
  • шунка - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • доматен сок - 500 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофено нишесте - 1 ч.л.
  • магданоз
  • розмарин
  • риган
  • черен пипер
  • бял пипер
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на соса шунката се нарязва на ивици, а гъбите - на две и след това на филийки.

В тиган с 2 с.л. зехтин се запържват гъбите и шунката.

Добавя се доматения сок и едно листо дафинов лист, чаена лъжичка картофено нишесте и се подправя с подправките на вкус.

Оставя се на слаб огън до сгъстяване на соса за паста.

Спагетите се сваряват в половин литър подсолена вода за оказаното време на опаковката.

Отцеждат се от водата и се разпределят на порции за вкусните спагети Миланезе.

Сосът се поставя върху спагетите за завършек на нашите спагети по Милански

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: