Задушена мерлуза по габровски

11/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 050
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се измива. Нарежда се в намазан с мазнина съд и се залива с вода. Добавят се нарязаните на парчета моркови, целината и магданозът.

Напръсква се с оцет и се посолява. Съдът се похлупва и се оставя да къкри на тих огън. На филиите хляб се отстранява кората и те се запържват до зачервяване.

Парчетата риба се сервират на канапе от хляб, поляти с разтопено масло и гарнирани със стръкчета магданоз и резенчета лимон.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар