Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се разбърква.
Прибавя се какаото, канелата, ванилията и захарта.
Разбърква се много добре.
В отделна малка купа се изсипва захарта. Прибавя се олиото.
Разбърква се много добре, след което се изсипва в брашното.
Киселото мляко се изсипва в отделна малка купа.
Прибавя се содата и се разбърква много добре, като се внимава при шупване на содата да не прелее от купата, след което се прибавя към брашното.
Брашното с всички продукти се разбърква много добре.
Изсипва се във форма за кекс, която предварително е намазана с олио и брашно.
Пече се кексът с лимец 50 мин на 160 °C.
Сервира се лимецов кекс с канела без яйца поръсен с пудра захар.