Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран със зеле и ориз по силистренски

Шаран със зеле и ориз по силистренски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шаран със зеле и ориз по силистренски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Изненада, днес сме приготвили шаран със зеле и ориз и се обзалагаме, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг
  • ориз - 200 г
  • зеле - ¼ малка зелка
  • лук - 3 глави
  • олио - 100 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се изпържва. Добавя се нарязаното на ивички зеле.

Когато зелето се задуши, се сипва оризът и малко вода. Сместа се прехвърля в тава и върху нея се нареждат парчетата почистена и измита риба.

Поръсва се със сол и черен пипер и се залива с вода. Ястието се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: