Лазаня с гъби и спанак

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
774
2k
03/05/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 345
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и пържете вътре чесъна чесъна за 1 мин. Добавете гъбите и мащерката. Пържете още около 3 мин, докато омекнат. Прибавете спанака и разбърквайте, докато листата му също омекнат. Отстранете от огъня, прибавете сиренето и 1 с.л. пармезан. Подправете и разбъркайте.

Разстелете 1/4 от спаначената смес върху дъното на средноголяма тава за печене. Отгоре наредете 2 кори за лазаня, отново намажете със сместа.

Повторете, докато свършат корите. Завършете с последната четвъртина спаначена смес. Поръсете с останалия пармезан и запечете за 35 мин, докато пастата омекне и лазанята стане златиста на цвят.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар