Пържена риба треска

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
774
2k
28/04/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 697
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета. След това я залейте с вода и я оставете да кисне около 8-10 часа. Периодично през няколко часа сменяйте водата.

След това налейте в дълбок тиган студена вода и я сложете да заври. Поставете вътре рибата. Вари се няколко минути и се оставя да изстине. След отстранете кожата и я обезкостете.

Към брашното прибавете 1 ч. л. сол и вода, така че да се получи рядко тесто. Загрейте зехтина в тиган за пържене.

Оваляйте парчетата треска в брашното и след това я изпържете в тигана за 3-5 мин., докато станат рибата стане златиста от всички страни. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар