Начин на приготвяне
Разделяме ребрата.
Нарязваме лука на полумесеци, а морковите и чесъна - на кръгчета.
Доматите нарязваме на малки парчета.
Олиото изсипваме в тенджера с дебело дъно и оставяме да се сгорещи.
Запържваме ребрата и ги отделяме в друг съд.
На тяхно място изсипваме лука, след това прибавяме морковите, после доматите и чесъна и намаляваме огъня на умерен.
Готвим още около 5 минути, като разбъркваме.
Връщаме ребрата, заливаме с водата и оставяме да кипне.
Намаляваме огъня на слаб и оставяме да се вари около час и половина.
Обелваме картофите и ги нарязваме.
Изсипваме ги в тенджерата, овкусяваме със сол, пипер, дафинови листа, прибавяме лютото чушле и оставяме под капак да се готви 20-25 минути.
Изваждаме дафиновите листа от яхнията, разбъркваме и махаме от котлона.
Сервираме Киргизкия Шулюм топъл.