Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с маслини и спанак по Зоната

Фокача с маслини и спанак по Зоната

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116001
Фокача с маслини и спанак по Зоната
Снимка: Златина Желязкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Диетична и много вкусна фокача за закуска или следобедно похапване"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • сирене - 84 г
  • овесени трици - 114 г
  • маслини - 6 бр.
  • спанак - 1 ч.ч ( може замразен)
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка
  • шарена сол
  • самардала
  • бакпулвер
  • сушени домати - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и белтъците се разбиват.

Към тях се добавят киселото мляко, зехтина, овесените трици, натрошеното сирене, нарязаните на ситно маслини и спанакът.

Разбърква се всичко и се добавят подправките и бакпулверът.

Сместа се изсипва в малка тавичка с хартия за печене и се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

Фокачата е страхотна за закуска или следобедно похапване.

Рецептата е за 6БПВМ.

Фокачата с маслини и спанак по Зоната е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: