Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яйца със средиземноморски зеленчуци

Яйца със средиземноморски зеленчуци

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Яйца със средиземноморски зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 2 глави, червен, нарязан
  • чушки - 1 бр. червена, нарязана
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • домати - 400 г от консерва, нарязани
  • захар - 2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и изпържете вътре лука, чесъна и чушка. Поръсете с червен пипер и гответе докато омекнат.

Прибавете доматите и захарта. Разбъркайте. Гответе около 10 минути или докато течността се поизпари. Овкусете със сол и черен пипер.

Отгоре чукнете яйцата и покрийте тигана. Оставете така да къкри за 2-3 минути докато яйцата станат готови.

Междувременно разбийте киселото мляко с чесъна в купа и прибавете малко сол и черен пипер.

Сервирайте горещо, поръсено с магданоз и с лъжица от чесново-млечната смес по средата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дими
дими
какво значи средиземноморски зеленчуци???
29.03.2015 15:16
1
1
Покажи всички подкоментари