Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа. Добавете солта и киселото мляко със содата.
Сипвайте на части кокосовото брашно смесено с фибрите (Хуск) и бъркайте с дървена лъжица до получаване на хомогенно тесто. Сложете около лъжичка и половина сушен розмарин и отново разбъркайте.
Разстелете тестото на равен пласт в малка тавичка около 23-24 см. диаметър. Направете вдлъбнатини с пръст и боднете в тях маслините - те могат да бъдат черни или зелени (обезкостени и или не, това няма голямо значение). Поставете няколко тънки парченца масло върху фокачата и поръсете със останалия розмарин и малко зехтин.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна докато апетитната нисковъглехидратна фокача с маслини и розмарин стане приятно златиста.
Бележка: Не се тревожете ако изглежда има много масло, което след разтапянето си ще се вижда на повърхността. То после ще си попие и ще придаде приятна мекота и вкус на италианския хляб, заедно със зехтина, маслините и розмарина.
Просто разкош!