Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с круши, орехи и канела

Щрудел с круши, орехи и канела

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Щрудел с круши, орехи и канела
Снимка: Зори
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Щрудел с круши, орехи и канела - прекалено вкусен, за да не го приготвите още утре"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 60 мл
  • масло - 60 г
  • бисквити - 6 бр. закуска
  • орехи - 200 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • канела - около 3 ч.л. или на вкус
  • круши - 15 бр. по - дребни
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 2 пакетчета, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен щрудел с круши, орехи и канела се ползват по-дребни круши.

Орехите и бисквитите се начукват на ситно.

Крушите се почистват от дръжките и семената и се нарязват или настъргват на ренде. Аз използвах чопър и за орехите, бисквитите и крушите, като, първо, смлях бисквитите и орехите, а след като ги прехвърлих в купа смлях и крушите в чопъра. По този начин се спестява много време.

Маслото и олиото се смесват, като се загряват на котлона в подходящ съд.

Фурната се загрява предварително на 180 °C с включен вентилатор.

Всяка кора се разстила, намазва се с маслената смес и в единия край се слагат по 3 с.л. от крушите, поръсва се с по 1 к.л. канела или на вкус, 1 с.л. кафява захар, натрошени орехи и бисквити.

Кората се завива на руло и се прехвърля в тавичка, с постлана хартия за печене, предварително леко намаслена. Така се процедира и с останалите кори.

Отгоре корите се намазват с масло и олио и тавичката със щрудела се прехвърля в средата на предварително загрята фурна.

Изпича се до готовност (25-30 минути според фурната) до златиста коричка.

Още топъл, ароматният щрудел се поръсва с пудра захар, смесен с ванилия на прах. След като изстине, се нарязва и се поднася.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: