Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с бекон, лук и чушки

Ризото с бекон, лук и чушки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Ризото с бекон, лук и чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • бекон - 115 г, нарязан на дебели ивици
  • ориз - 1 3/4 ч.ч. за ризото
  • бульон - 5 ч.ч. горещ пилешки
  • сметана - 2 с.л.
  • шери - 3 с.л.сухо
  • пармезан - 50 г, настърган
  • магданоз - 2/3 ч.ч. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • За зеленчуците
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • масло - 2 с.л.
  • гъби - 75 г, нарязани на ивици
  • лук - 225 г (бейби лукчета ), разполовени
  • лук - 1 глава, нарязан
  • чесън - 1 скилидка, счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете в него бекона. След това го извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.

Загрейте останалата част от зехтина в дълбок тиган. Сложете вътре ориза и разбъркайте. Залейте с малко от горещия бульон. Варете докато оризът поеме бульона. Постепенно сипвайте и другата част от него.

Нарежете чушките на парчета. Разтопете маслото в отделен тиган и изпържете вътре чушките, гъбите, лукчетата и чесъна, докато омекнат. Овкусете добре със сол и черен пипер. Разбъркайте и изсипете сместа при бекона.

Когато целият бульон бъде поет от ориза, прибавете сметаната и черито. Разбъркайте добре. Поръсете с Пармезан и магданоз. Отново разбъркайте.

Разделете ризотото на порции и сервирайте всяка от тях с пържените зеленчуци и бекона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: