Начин на приготвяне
За тази вкусна спаначена яхния измийте добре спанака и отстранете дръжките.
Загрейте около литър вода и щом заври, бланширайте спанака за около минута-две - колкото да омекне.
Нарежете лука и картофите и настържете моркова.
Загрейте олиото и задушете лука и моркова за кратко заедно с няколко лъжици вода.
Щом водата се изпари и лукът омекне, прибавете лъжица брашно и червен пипер и ги запържете за кратко.
Веднага налейте около литър гореща вода и разбъркайте.
Към врящия бульон добавете картофите, сол и черен пипер на вкус и оставете яхнията да се готви до готовност на картофите.
След 20 на минути добавете спанака към картофената яхния, нарязан на ситно, както и пресни джоджен, девесил и магданоз.
Оставете постна спаначена яхния с картофи да къкри още 10 минути.