Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна спаначена яхния с картофи

Постна спаначена яхния с картофи

Постна спаначена яхния с картофи
Снимка: Росица Петрова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна спаначена яхния с картофи...наистина много вкусна! И ако има как да изпечете един хляб в хлебопекарната..."

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г пресен
  • картофи - 3 бр. около 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - пресен
  • девесил - пресен
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна спаначена яхния измийте добре спанака и отстранете дръжките.

Загрейте около литър вода и щом заври, бланширайте спанака за около минута-две - колкото да омекне.

Нарежете лука и картофите и настържете моркова.

Загрейте олиото и задушете лука и моркова за кратко заедно с няколко лъжици вода.

Щом водата се изпари и лукът омекне, прибавете лъжица брашно и червен пипер и ги запържете за кратко.

Веднага налейте около литър гореща вода и разбъркайте.

Към врящия бульон добавете картофите, сол и черен пипер на вкус и оставете яхнията да се готви до готовност на картофите.

След 20 на минути добавете спанака към картофената яхния, нарязан на ситно, както и пресни джоджен, девесил и магданоз.

Оставете постна спаначена яхния с картофи да къкри още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: