Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле със свински бузи и бут

Кисело зеле със свински бузи и бут

Кисело зеле със свински бузи и бут
Снимка: Боряна Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Кисело зеле със свински бузи и бут - по-доброто кисело зеле със свинско!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 кг
  • свински бузи - 300 г
  • свински бут - 300 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2бр.
  • сушени чушки - 3 бр.
  • зелев сок - 200 мл
  • домат - 150 г консерва нарязан
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам свинските бузи на хапки и ги запържвам в мазнината от всички страни, добавям и нарязаните на хапки месото.

Запържвам и тях от всички страни, добавям нарязаното зеле и го запържвам заедно с мръвките за около 5-6 минутки.

Добавям нарязаните чушки и оставям да се запържи за няколко минути.

Добавям червения пипер и запържвам, докато замирише на печен пипер, и добавям домата.

Оставям да поври и доливам зелевия сок и малко вада - разбърквам.

Оставям да къкри на слаб огън, като разбърквам от време на време. Подправям с подправките и оставям да ври, докато зелето със свинско омекне.

След това прехвърлям в тава за печене и пека кисело зеле със свински бузи и бут на 240°С до леко покафеняване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: