Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба с леблебия

Риба с леблебия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Риба с леблебия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 4 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • кимион - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • леблебия - 800 г от консерва нахут
  • бульон - 80 мл пилешки
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • кориандър - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете рибата отвън и отвътре с абсорбираща хартия. Смесете лимоновия сок, пипера, кимиона, чесъна и половината от зехтина в голяма купа.

Към тях прибавете рибата и я оваляйте добре в сместа. След това я изпечете върху грил или барбекю, докато стане кафява от двете страни.

През това време запържете семената и подправките в тиган, докато стана ароматни. Добавете към тях зехтина и леблебията, бульона и лютата чушка.

Разбъркайте добре и след това махнете ястието от огъня. Поръсете с домати и кориандър и овкусете.

Поднесете рибата с леблебия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: