Начин на приготвяне
Сложете в купа патешкото месце накъсано на парченца. Използвам патешко конфи, тъй като е много по-вкусно от обикновено варено месо.
Смесете със накълцаните чушлета халапеньо. Когато са мариновани, не са чак толкова люти затова може да си сложите колкото ви понася.
Добавете сухата смес за фахитас, лъжица сушени листа от кориандър, черен пипер, сметаната, половината настърган кашкавал и малко от доматеното пюре. Разбъркайте добре и посолете на вкус. Ако е сухо все още, сложете още доматено пюре или сметана.
В малка касеролка загрейте останалите домати със сушения лук и другата лъжичка от смес за фахитас. Гответе не повече от 5 минути. В случай че пюрето ви е много гъсто, може да сипете и малко водичка.
Разпределете доматения сос на дъното на тавичка.
Разпределете плънката върху тортиля питките и завийте енчиладите. Подредете ги една до друга в тавичката върху соса.
Поръсете с останалия кашкавал и малко сметана. Печете на 190 °C с вентилатор до приятен златист загар.
Сервирайте енчиладите поръсени с листа от кориандър и гарнирайте с гуакамоле и свежа салата от маруля.
Добър апетит с моите бързи енчилади с патешко месо!