Начин на приготвяне
Сваряваме боба с дафинов лист до почти пълна готовност. След това го прецеждаме.
Моркова и целината нарязваме на кубчета и ги запържваме в загрятата мазнина. Към тях прибавяме, лука и чесъна - ситно нарязани.
Вурстчетата нарязваме на едри парчета, както и пушения бекон. Запържваме ги със зеленчуците.
Прибавяме доматеното пюре и гасим с бялото вино.
Заливаме с вода, връщаме боба и прибавяме нарязания на кубчета опушен бут.
Добавяме мащерката и варим за 20 минути на ниска температура.
Цялата бобена супа вкарваме във загрята фурна на 180 градуса и печем за 40 минути.
Касулето (Най-вкусната бобена супа с наденички) е готово.