Печена агнешка плешка

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
06/05/2014
"Има ли по-вкусен повод да съберете семейството от това да се нагостите с печена агнешка плешка "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 302
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса.

Без да слагате мазнина загрявате подправките в тиган, докато станат ароматни. След това в друг съд ги смесвате с половината от зехтина.

С помощта на остър нож направете разрези в месото през 2.5 см. и в тях сложете чесъна. Намажете цялото месо със сместа от подправките и мазнината, подправете.

Останалият зехтин загрявате в голям съд и запържвате агнешкото, като го обръщате, докато стане кафяво. Извадете месото и в същия съд сложете лука, а след това морковите и водата.

Оставете ги да заврат и поставете отгоре агнешкото, покрийте ги с фолио и ги сложете във фурната да се пекат за около 1.5 часа.

Намалете фурната на 160 градуса, открийте месото и печете още 1.5 часа, докато стане крехко. Когато го извадите, покрийте и го оставете за 10 минути преди да го нарежете на тънки резени. Поднесете заедно с лука, морковите и сос. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар