Печена агнешка плешка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
820
2k
06/05/2014
"Има ли по-вкусен повод да съберете семейството от това да се нагостите с печена агнешка плешка "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 678
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Агнешко

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса.

Без да слагате мазнина загрявате подправките в тиган, докато станат ароматни. След това в друг съд ги смесвате с половината от зехтина.

С помощта на остър нож направете разрези в месото през 2.5 см. и в тях сложете чесъна. Намажете цялото месо със сместа от подправките и мазнината, подправете.

Останалият зехтин загрявате в голям съд и запържвате агнешкото, като го обръщате, докато стане кафяво. Извадете месото и в същия съд сложете лука, а след това морковите и водата.

Оставете ги да заврат и поставете отгоре агнешкото, покрийте ги с фолио и ги сложете във фурната да се пекат за около 1.5 часа.

Намалете фурната на 160 градуса, открийте месото и печете още 1.5 часа, докато стане крехко. Когато го извадите, покрийте и го оставете за 10 минути преди да го нарежете на тънки резени. Поднесете заедно с лука, морковите и сос.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар