Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли върху сол

Свински пържоли върху сол

Свински пържоли върху сол3 / 3
06/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Насладете се на вкусните си свински пържоли върху сол - с една пищна гарнитура са перфектното празнично ястие"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 6 пържоли или или свинска плешка
  • морска сол - 1/2 ч.ч.
  • розмарин - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • чесън на прах - /2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разсипете 1/2 от морската сол в тава на равен слой по цялото дъно.

Намажете свинското месо със зехтина и го поставете върху солта в тавата.

След това поръсете с подправките розмарин, мащерка, чесън на прах и черен пипер на вкус.

Покрийте цялото свинско месо с останалата сол, като се уверите, че е напълно покрито и месото не е открито.

Нека пържолите да стоят в солта около половин час.

След това ги извадете от нея и печете на грил тиган или скара свинското.

Сервирайте пържолите, докато са топли. Добавете им гарнитура по желание.

Насладете се на вкусните си свински пържоли върху сол!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: