Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с ориз и салата от печени домати

Пълнени чушки с ориз и салата от печени домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пълнени чушки с ориз и салата от печени домати1 / 3
08/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 ч.л.
  • лук - 1 бр. червен
  • бадеми - 1 с.л. филирани
  • ориз - 130 г бял
  • вода - 250 мл
  • кайсии - 2 с.л. сухи
  • домати - 35 гр. сушени
  • магданоз - 1/4 ч.ч.
  • чушки - 4 бр. червени
  • За салатата от печени домати
  • домати - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.ч.
  • мента - 1/2 ч.ч. пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.

В малък тиган сложете зехтина и добавете лука и бадемите. Разбърквайте, докато лукът омекне, след което прибавете ориза и бъркайте за около минута. Сложете водата и оставете сместа да заври. След това намалете огъня, покрийте и оставете да ври за около 15 минути, докато оризът омекне. Посипете със сушените кайсии, доматите, магданоза и подправете на вкус.

Внимателно отрежете капачетата на чушките и изхвърлете семената и ципите. С помощта на лъжица ги напълнете с ориза, след което ги подредете в намаслена тавичка и ги запечете за 10 минути. След това ги покрийте внимателно с фолио и оставете чушките да се пекат още 20 минути.

През това време може да приготвите салатата, като за целта, първо, смесите доматите, оцета, чушките и захарта. Прецедете ги и запазете течността. Доматите подредете в тавичка и ги запечете заедно с чушките за около 10 минути, докато омекнат. След това ги разбъркайте с предварително отделената течност, магданоза и ментата.

Поднесете чушките заедно със салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: