Начин на приготвяне
Нарязваме чушките на едри парчета. Лука нарязваме на лентички. Доматите бланшираме за десет секунди във вряла вода, за да можем да ги обелим по-лесно.
След като сме ги обелили, ги нарязваме на ситни кубчета.
Пилешките гърдички нарязваме на едричко. Овкусяваме гърдичките с олио, сол и черен пипер.
Запържваме бялото месо в загрял тиган с малко мазнина. Чесъна нарязваме на едро и го добавяме към доматите.
Пилешкото месо пък загасяме с червеното вино.
След като виното се е редуцирало на половина, прехвърляме месото заедно с виното в гювечето. Връщаме тигана на котлона и запържваме лука.
Запържения лук също прехвърляме в гювечето с пиле. Сега в тигана запържваме чушките, доматите и чесъна.
Овкусявамев със сол и черен пипер. Всичко отново в гювечето с кавърмата. Овкусяваме всичко с няколко зрънца черен пипер, малко дафинов лист и 1 с.л. червен пипер.
Заливаме с 100 мл вода. Захлупваме гювечето и вкарваме в студена фурна. Включваме я на 170 °C и печем за час и половина.
Да ви е сладко с моята пилешка кавърма в гювече!