Салата от патладжан и чесън

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
15/05/2014
"Солени крекери, препечени филийки и обикновени солени бисквити - те всички спят и сънуват, че са в компанията на ароматна салата от патладжан "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 606
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса. Направете дупчици в патладжаните и ги сложете директно върху решетката на печката. Запечете ги за около час, докато омекнат, като ги обърнете поне 2 пъти.

Когато изстинат достатъчно, за да могат да се държат, ги нарежете наполовина. С лъжица извадете вътрешността и я пасирайте заедно с чесън, лук и лимоновия сок. Подправете на вкус. Продължавайте да бъркате с пасатора и постепенно добавете зехтина, докато се получи гладък пастет.

Готовото пюре сложете в купичка и поръсете с нарязания домат. Охладете за около час преди да поднесете.

Гарнирайте с магданоз, цикория, черни и зелени маслини.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Александър
Александър
16.05.2014 11:34
Страхотно е. Може да се добави повечко лимон ако обичате по киселко.
0
0