Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с целувки и орехи

Бишкотена торта с целувки и орехи

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Бишкотена торта с целувки и орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • бишкоти - 3 пакета
  • масло - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • целувки - 5 - 6 бр.
  • орехи - 150 г карамелизирани
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • какао - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на 2 яйца. Смесете 1 с.л. от захарта с жълтъците и едно яйце.

Разбийте размекнатото краве масло със 1 с.л. захар и ванилията. Прибавете яйчната смес и разбъркайте. Разделете сместа на две равни части. В едната част добавете какаото и отново разбъркайте до гладка смес.

Потопете бишкотите в прясно мляко. Наредете ги на дъното на правоъгълна форма и залейте с какаов и бял крем. Поръсете с натрошени целувки. Редувайте така продукти, докато свършат. Накрая трябва да завършите с пласт от кремовете.

Загладете добре повърхността с шпатула и наредете карамелизираните със захарта орехи, разделени наполовина.

Сложете тортата е хладилника, докато стане време за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mima
mima
бе много хубави рецепти обаче не описвате преготовлението както трябва.на рецепта БИЩКОТЕНА ТОРТА С ЦЕЛУВКИ половината продукти каде се слагат поне прочете преди да спделите.Благодаря ви
12.10.2014 15:36
2