Блонди с боровинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Блонди с боровинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Поръсете със смлян шамфъстък, нарежете на парченца и сервирайте. Вкусотийка, която ще опитаме още днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г (на стайна температура)
  • бял шоколад - 150 г
  • брашно - 80 г
  • бакпулвер - 8 г
  • захар - 75 г
  • боровинки - 1 голяма шепа, замразени
  • орехи - 50 г
  • шамфъстък - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно блонди накълцайте орехите на парченца и ги заделете настрана.

Разтопете настъргания бял шоколад с маслото на водна баня (при 50 °C) и също оставете настрана.

Разбийте двете яйца със захарта в купа. Ако направите разбиването на водна баня, резултатът ще е още по- добър.

След като сте получили пухкаво и лепкаво кремче, сипете към него шоколада с маслото, брашното, пресято с бакпулвера, и накрая накълцаните орехи с боровинките.

Разбъркайте до получаване на гладка и хомогенна смес.

Сипете я в малка правоъгълна или квадратна тавичка, покрита с хартия за печене. Заравнете с шпатула и пъхнете в загрята на 180 °C фурна.

Печете сладкиша с бял шоколад около 30 минути или докато стане златист и замирише приятно.

Оставете вариацията на брауни да изстине, като извадите хартията от формата.

След това поръсете със смлян шамфъстък, нарежете на парченца и сервирайте блонди с боровинки.

Вкусотийка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: