Начин на приготвяне
Обърнете основата на 24 см кръгла пружинна форма (основата е с размери 22 см). Намаслете и постелете основата и страната с хартия за печене.
Обработете бисквитите Орео в кухненски робот, докато се натрошат на ситно. Добавете масло. Обработвайте, докато се комбинират. Натиснете върху основата и горната страна на подготвената форма. Поставете върху тавата на фурната. Приберете в хладилник.
За да направите пълнеж, разтопете шоколада в топлоустойчива купа, поставена над тенджера с кипяща вода.
Разбийте крема сиренето и захарта в голяма купа на електрически миксер до гладкост. Разбийте яйцата едно по едно, докато се смесят. Разбийте в царевично брашно. Постепенно разбийте охладения шоколад. Добавете заквасена сметана.
Сложете с лъжица пълнежа върху бисквитената основа.
Печете чийзкейка на бавна фурна (150˚C) за около 1 час или докато стегне. Изключете фурната. Охладете във фурната с открехната врата за 1 час. Извадете. Охладете за 6 часа или за една нощ, докато стегне Орео Чийзкейкът.
За сервиране на печен чийзкейк Oрео прехвърлете в чиния за сервиране. Украсете по избор.
Насладете се!