Печен чийзкейк Oрео

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Печен чийзкейк Oрео
Снимка: Ivelina
1 / 3
19/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ще направите този печен чийзкейк Oрео веднъж и след това ще трябва да го приготвяте всяка седмица"

Необходими Продукти

  • бисквитки орео - 250 г
  • несолено масло - 175 г, разтопено
  • Пълнеж
  • бял шоколад - 100 г, нарязан
  • крема сирене - 2 х 250 г на стайна температура
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 от свободни кокошки, на стайна температура
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обърнете основата на 24 см кръгла пружинна форма (основата е с размери 22 см). Намаслете и постелете основата и страната с хартия за печене.

Обработете бисквитите Орео в кухненски робот, докато се натрошат на ситно. Добавете масло. Обработвайте, докато се комбинират. Натиснете върху основата и горната страна на подготвената форма. Поставете върху тавата на фурната. Приберете в хладилник.

За да направите пълнеж, разтопете шоколада в топлоустойчива купа, поставена над тенджера с кипяща вода.

Разбийте крема сиренето и захарта в голяма купа на електрически миксер до гладкост. Разбийте яйцата едно по едно, докато се смесят. Разбийте в царевично брашно. Постепенно разбийте охладения шоколад. Добавете заквасена сметана.

Сложете с лъжица пълнежа върху бисквитената основа.

Печете чийзкейка на бавна фурна (150˚C) за около 1 час или докато стегне. Изключете фурната. Охладете във фурната с открехната врата за 1 час. Извадете. Охладете за 6 часа или за една нощ, докато стегне Орео Чийзкейкът.

За сервиране на печен чийзкейк Oрео прехвърлете в чиния за сервиране. Украсете по избор.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: