Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с праз и пилешко месо

Яхния с праз и пилешко месо

Яхния с праз и пилешко месо
Снимка: Анонимен
3 / 4
20/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Така приготвена, тази яхния с праз и пилешко е готова и никой няма да може да и устои, особено 1-2 филийки бял хляб-душичка"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати на кубчета - 200 г от консерва
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • вино - 50 мл. бяло
  • олио - 50 мл
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пилешки бульон - 400 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета в подсолена вода.

След като се охладят, ги обезкостете, а бульона си запазете за вкусната яхния.

В тенджера загрейте олиото и добавете нарязаният на едро праз лук.

Захлупете с капак и задушавайте около 5-6 минути.

В купа сложете доматеното пюре и налейте към него 100 мл вода.

Разбъркайте добре и го прибавете към задушаващия се праз.

Добавете доматите от консерва и брашното.

Налейте малко бяло вино и поръсете с подправките яхнията с праз.

Разбъркайте добре и добавете късчетата пилешко месо.

Налейте пилешкия бульон, ако е необходимо, добавете сол.

Гответе яхнията с пиле под капак на бавен огън, около 30 минути.

Така приготвена, тази яхния с праз и пилешко е готова и никой няма да може да и устои.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитър
Димитър
Сготвено с налични пилешки гърди вместо бутчета и щипка босилек вместо чубрица. Избягвам чубрицата поради стомашни проблеми, но стана много вкусно. Следващият път ще пробвам с бутчета.?
27.02.2024 14:01
1
Ирина Стоянова
Ирина Стоянова
Изглежда много вкусно
03.05.2023 00:46