Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Пролетен киш с тиквички, шунка и чери домати

Пролетен киш с тиквички, шунка и чери домати

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пролетен киш с тиквички, шунка и чери домати3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Свеж и много вкусен пролетен киш, подходящ за предястие или за леко основно"

Необходими Продукти

  • за основата
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 150 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 3 с.л. леденостудена
  • за плънката
  • готварска сметана - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • шварцвалдска шунка - 150 г (прошуто)
  • прясна мащерка
  • тиквички - 1 бр.
  • чери домати - 7 - 8 бр.
  • моцарела - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, 1/2 ч. л. сол и 3 с. л. леденостудена вода се замесва тесто. Меси се за кратко, за да бъде ронливо и хрупкаво.

Може да сложите всички продукти в блендер и да ги блендирате, докато се образува топка. Водата задължително трябва да е студена, за да се получи масленото тесто.

Готовото тесто се завива във фолио и се слага да се охлади за поне 30 мин.

През това време запържваме нарязаната на ситни кубчета тиквичка. Когато стане златиста, сваляме от котлона и овкусяваме с малко мащерка.

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в тавичка за тарт. Краищата се изрязват, тестото се надупчва с вилица и се пече за около 10 мин.

Разбиваме яйцата и сметаната.

Сглобяваме киша, като върху основата слагаме тиквичките, отгоре заливаме с течната смес, а върху нея подреждаме нарязаната на ситно моцарела, накъсаната шунка и чери доматите.

Печем соления пай за около 25-30 мин. Поднасяме леко топъл.

Пролетният киш с тиквички, шунка и чери домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: