Нежен протеинов сладкиш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Нежен протеинов сладкиш
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Нежен, лек и сочен малинов сладкиш, богат на протеини! Диабетиците и диетиците са възрадвани"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. XL
  • кисело мляко - 300 г, нисък % масленост
  • кварк - 200 г
  • течен подсладител - еквивалентен на 60 г захар
  • сладко от малини - без захар
  • ванилия - 2 прахчета, 4 г
  • протеин на прах - 30 г (с вкус на ванилия)
  • оризово брашно - 2 с.л. (от кафяв ориз)
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с щипка сол и прибавете към тях течния подсладител, киселото мляко и сиренето кварк.

Продължете да разбивате с миксер до получаване на гладка и хомогенна смес.

Добавете брашната заедно с ванилията, протеина на прах и бакпулвера. Аз слагам и лъжица Хуск. Разбъркайте добре до цялостното им усвояване.

Пригответе си малка тавичка (20 см диаметър) покрита с хартия за печене. Сипете сместа и на места пуснете плодчета от малиново сладко без захар.

Може да добавите и други горски плодове - пресни или от сладко.

Печете диетичния сладкиш в предварително загрята на 170 °C фурна до златист загар.

Нежен, лек и сочен малинов сладкиш, богат на протеини!

Добър апетит с този нежен протеинов сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: