Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница като от едно време

Млечна баница като от едно време

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Млечна баница като от едно време4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Отдавна не бях правила тази вкусна млечна баничка, днес я направих, а в кухнята ми ухае на ванилия, на вкусни спомени..."

Необходими Продукти

  • домашна юфка - 150 г моята е на Крина
  • захар - 6 с.л
  • прясно мляко - 700 мл
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия
  • масло - 30 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отдавна не бях правила тази вкусна млечна баничка, днес я направих, а в кухнята ми ухае на ванилия, на вкусни спомени...

Сладкарниците 80-те години на миналия век бяха пълни с едни изключително вкусни пасти, тригуни, млечни баници - особено любими ми бяха, винаги бяха сочни и ароматни.

Естествено не сме прекалявали, може би веднъж седмично купувахме от тези сладки изкушения, но вкусът ми е останал спомен.

Ето моят вариант на млечна баница с домашна юфка. Става много бързо и не отстъпва по вкус на тази с фини кори.

Използвах домашна юфка 150 г, моята е на Крина, готова за 1 минута

Първо, намазах обилно с масло тавичка с диаметър около 26 см. Изсипах юфката, отгоре я залях с разтопено масло, разбърках леко и запекох за кратко на умерена фурна, съвсем мъничко - да придобие златист цвят.

През това време загрях млякото и разтворих в него захарта. Дръпнах от котлона и прибавих 3 яйца, разбити с пакетче ванилова захар и щипка сол.

Отделих от тази смес 2/3 чаша и останалото количество изсипах върху юфката.

Пекох до стягане на крема около десет минути на 180 °C, но трябва да наблюдавате. Зависи от фурната.

Изключих и на този етап залях сладката баница с отделената смес. По този начин става изключително сочна, а яйцата в млечната смес се сготвят от температурата на баницата, аз я оставям във фурната за още 5 минути!

Виждате ли сосчето отгоре на последната снимка? Ей този ефект от едно време търсех.

Накрая може да се поръси с пудра захар, което е по-скоро с естетическа цел, млечната баница като от едно време е достатъчно вкусна!

Вие може да си сложите повече или по-малко захар, всичко е въпрос на вкус!

Сега остава да се насладим!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: