Виенска торта с шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Виенска торта с шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Усетете духа на виенските майстори сладкари и сладостта на австрийската столица с тази великолепна торта с шоколад"

Необходими Продукти

  • Блат
  • шоколад - 150 г черен
  • масло - 200 г меко
  • захар - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • Крем
  • шоколад - 200 г черен
  • сметана - 400 г сладкарска
  • захар - 2 с.л.
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня. Охлажда се.

Разбива се мекото масло със захарта, прибавят се четири жълтъци, един по един, и охладеният шоколад. Прибавя се внимателно пресятото брашно.

Белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг и внимателно се прибавят съм шоколадовата смес.

Пече се в тортена форма, покрита с хартия за печене, на 180 градуса за около 40 минути.

Центърът на сладкиша трябва да е леко кремообразен!

Сметаната се загрява на котлон и се прибавят парчетата шоколад. Разтопява се и се охлажда 2 ч в хладилник. След това се разбива с миксер до пухкав крем. Добавя се ром.

Блатът се реже на две части и се пълни с 2/3 от крема, а останалият крем се ползва за украса на шоколадовата торта.

Виенската торта с шоколад е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
41
33
21
10
Дай твоята оценка: