Веган Бешамел

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Веган Бешамел
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
17 мин.
Порции
1
"Свалете от огъня веган Бешамела и направете вкусна веган лазаня"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 40 г
  • растително мляко - 400 мл
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за класически сос Бешамел традиционно се прави само с 3 съставки: масло, брашно и мляко.

За веган версията животинските продукти просто се заменят с растителни.

Загрейте в тиган зехтина, добавете брашното и пържете около минута.

Добавете на части растителното мляко по вашия избор, като не спирате да бъркате.

След това прибавете солта, черния пипер и индийското орехче и гответе до достигане на желаната гъстота.

Имайте предвид, че като изстине сосът за зеленчуци, ще стане още по-гъст.

Свалете от огъня веган Бешамела и направете вкусна веган лазаня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: