Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко с лимони по грузински

Печено агнешко с лимони по грузински

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печено агнешко с лимони по грузински1 / 2
31/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лимони - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • червен пипер - на върха на ножа лют
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кориандърът, лютият червен пипер и солта се смесват. С тази смес се натрива агнешкото месо, предварително нарязано на четири парчета.

Лимоните и тиквичката се обелват и се режат на кръгчета, като лимонът се реже много тънко. Върху четири парчета фолио се разпределят резенчетата тиквичка, отгоре се слагат парчетата месо и върху тях се слагат резените лимон.

Фолиото се завива добре. Пече се 1 час на 180 градуса. Сервира се, като се вади от фолиото и веднага се поднася заедно със соса от печенето. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: