Начин на приготвяне
Спанакът се сортира и нарязва на ситно, измива се добре, оставя се за малко в оцетна вода. Изплакнете отново спанака, след което се отцежда.
След това добавете нарязания лук, малко сол и мачкаме и претриваме с ръцете или нарежете лука в комбайн на ситно. След това добавете сиренето, подправките, разбъркайте.
За соса смесете в отделна купа яйцето, киселото мляко, прясното млякото, олиото и бакпулвера.
Разстелете една кора върху равна повърхност, намажете половината със соса и го прегънете на две. Сложете приготвения от вас спанак по дългата страна и завийте на руло.
Полученото руло разделяме с помощта на нож на 6 части и поставяме в намазнената тава. По същия начин пригответе и другите кори.
Спаначените банички намажете с останалия сос.
Печете приготвената от вас спаначена баница във фурната на 180 °C до зачервяване. Приятен апетит!
Съвет: Можете да пропуснете яйцето и да направите соса само с мляко. Може да поръсите със сусам или мак вашия спаначник със сирене по турска рецепта.