Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Спаначник със сирене по турска рецепта

Спаначник със сирене по турска рецепта

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Спаначник със сирене по турска рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Практичен спаначник със сирене по турска рецепта - толкова вкусен и топящ се в устата, че няма как да не го направите поне 20-30 пъти тази пролет"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • лук - 1 среден
  • сирене фета - 300 г или извара по желание
  • сол
  • За соса
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се сортира и нарязва на ситно, измива се добре, оставя се за малко в оцетна вода. Изплакнете отново спанака, след което се отцежда.

След това добавете нарязания лук, малко сол и мачкаме и претриваме с ръцете или нарежете лука в комбайн на ситно. След това добавете сиренето, подправките, разбъркайте.

За соса смесете в отделна купа яйцето, киселото мляко, прясното млякото, олиото и бакпулвера.

Разстелете една кора върху равна повърхност, намажете половината със соса и го прегънете на две. Сложете приготвения от вас спанак по дългата страна и завийте на руло.

Полученото руло разделяме с помощта на нож на 6 части и поставяме в намазнената тава. По същия начин пригответе и другите кори.

Спаначените банички намажете с останалия сос.

Печете приготвената от вас спаначена баница във фурната на 180 °C до зачервяване. Приятен апетит!

Съвет: Можете да пропуснете яйцето и да направите соса само с мляко. Може да поръсите със сусам или мак вашия спаначник със сирене по турска рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: