Начин на приготвяне
Това е една любима пролетна гозба, дето днес нямах търпение да приготвя, тъй като имах пресен лук и така любимият див чесън, левурда.
Първо измих агнешкия комплект. След това го сварих в мултикукъра на програма месо.
След края на програмата извадих, охладих и нарязах на средно едро агнешките дреболии. Тук е моментът да вметна, че тази агнешка чорба можете да приготвите и само с черен и бял дроб, а не с комплект, защото не всеки харесва далак, черва, шкембе.
След това трябва да прецените дали ще ползвате бульона, ако е тежък на вкус и аромат. Аз не го ползвам, понякога само част от него. Но днес беше толкова чист и с лек аромат на агнешко, че си го използвах.
Прецедих бульона и към него добавих нарязаните лук, левурда, дреболии, чер пипер, джоджен, дафинов лист, сол и ориза.
Включих отново уреда на програма бял ориз.
След готовност отворих клапана и изпуснах парата. Застроих с яйцето и киселото мляко.
Сервирах с допълнително оцет с лют червен пипер, много подхожда на тази агнешка дроб чорба в мултикукър.
Вкусно е!