Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват и обезкоставят.
Смилат се в месомелачка.
Каймата се слага в купа, в която ще се меси.
Лимецовите филии - средата се натрошават на много ситно и се прибавят в каймата.
Прибавят се яйцата, солта, микса пипер и подправката за бифтеки.
Каймата се омесва много добре и се слага в купа, завива се с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 30 мин.
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.
Нарязват се на кръгчета и се нареждат със застъпване в тава.
Поръсват се със солта и подправката за бифтеки.
Заливат се с олио.
Пекат се в 30 мин в предварително загрята фурна на 200 °C.
След като каймата е престояла в хладилника, се изважда и се оформят кюфтета.
Всяко пуешко кюфте се овалва в галета.
Пържат се в сгорещено олио.
Сервират се пуешки кюфтета с печени тиквички и сте готови с вашата диетична вечеря :)