Начин на приготвяне
Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета и ги слагайте в купа. Поръсете ги с всички подправки щедро и ги полейте с мазнина и ги объркайте, за да се овкусят. Направете ред картофи по дъното и стените на огнеупорна намаслена тава.
Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете скълцания праз, морков и добавете нарязаното или накъсано сварено пилешко месо. След като всичко поомекне, добавете нарязания на филийки чесън и след малко граха.
Овкусете с подправките и разпределете сместа върху картофите в тавата. Отгоре подредете още един ред картофи и поръсете с малко подправки. Залейте пая с разбитото с яйцата кисело мляко и бульона.
Сложете картофения пай с пиле да се изпече в умерено загряна фурна до готовност на картофите. Оставете го да се охлади на леко отворена и изключена фурна.
Коментари