Начин на приготвяне
Нарязваме телешкото на тънки парчета и го овалваме в пшенично брашно, чушката нарязваме на тънки жулиени и зеления лук - на не много дребни парченца.
Нагряваме уока, докато не започне да излиза бял дим, и слагаме олиото.
В нагрятото олио изсипваме телешкото и след 30-тина секунди добавяме чушката и зеления лук, докато бъркаме постоянно, за да не залепва месото, пържим, докато месото не промени цвета си.
Изваждаме от тигана и оставяме на страни.
В останалата мазнина запържваме чесъна и пипера за кратко и връщаме месото и зеленчуците, добавяме соевия сос, сусамовото масло, щипка захар и след секунди ястието е готово.
Сервираме върху кромид лук, нарязан на шайби, и поръсваме със сусам.
За гарнитура на сочно и крехко телешко с уок използваме сварен ориз, за предпочитане басмати.
Коментари