Начин на приготвяне
Сложете олиото, солта, черния пипер, пушения червен пипер, джоджена, брашното, малко от бирата и разбъркайте хубаво.
Намажете тавичката с олио, сложете агнешкото месо и излейте останалата бира върху него.
Намажете с марината агнешкото от двете страни. Нарежете чесънчето и го поставете върху месото. Сложете алуминиево фолио на тавичката и го сложете да се пече за 1 час на 200°C.
След този час махнете фолиото, полейте месото и го оставете за още 1 час на 150°C.
След като мине вторият час, обърнете печеното агнешко и го печете още час и половина на 150°C.
Докато се пече месото можете да направите едни задушени картофи, които вървят много с агнешкото.
Обелете и нарежете картофите. Сложете олио, картофите и вода колкото да напълни тенджерата до половината и задушете за около 45 минути.
Добавете сол, черен пипер, магданоз, копър, самардала. Не забравяйте да разбърквате периодично вашето сочно и крехко агнешко на фурна.