Традиционна мусака

ioanaioana
Новак
53
355
273
09/06/2018
"Колко поколения отраснаха с тази вкусна мусака - ето на това му се казва да запазиш кулинарната традиция"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 897
  • Преглеждания за месеца286
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. В тиган запържваме моркова и пресния лук и добавяме малко сол на вкус.

След това добавяме двете кайми и ги правим на малки късчета. Добавяме червения пипер, чубрицата, черния пипер и разбъркваме. Като сме с готови със сместа, изсипваме я върху картофите и ги слагаме да се пекат за 45 мин. на 180 градуса, докато станат картофите.

Слагаме в отделна купа яйцата, киселото мляко и брашно и ги разбиваме. Като са станали картофите, се изсипва заливката и се слага мусаката да се запече още 10 мин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Miro
Miro
01.12.2020 03:55
В тази рецепта е пропуснато доливането на вода преди да се сложи тавата във фурната. Аз доливам вода да покрие всичко. Без вода, няма как да стане
0
0