Традиционна мусака

ioanaioana
Новак
53
328
252
09/06/2018
"Колко поколения отраснаха с тази вкусна мусака - ето на това му се казва да запазиш кулинарната традиция "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 878
  • Преглеждания за месеца375
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. В тиган запържваме моркова и пресния лук и добавяме малко сол на вкус.

След това добавяме двете кайми и ги правим на малки късчета. Добавяме червения пипер, чубрицата, черния пипер и разбъркваме. Като сме с готови със сместа, изсипваме я върху картофите и ги слагаме да се пекат за 45 мин. на 180 градуса, докато станат картофите.

Слагаме в отделна купа яйцата, киселото мляко и брашно и ги разбиваме. Като са станали картофите, се изсипва заливката и се слага мусаката да се запече още 10 мин.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар